emlékezetesamatőr mérkőzésekBudapest - Válogató mérkőzés, 1945. október 6.
Papp - Bicsák
Bicsák a második menetben feladta a mérkőzést.Papp - Torma II, Pozsony - országos bajnokság, 1946. augusztusPozsony - országos bajnokság, 1946. augusztus
Papp - Torma II - pontozásos vereség
Torma II Gyula, aki Szlovákiában telepedett le, nagy riválisa volt Papp Lászlónak.


Budapest, Magyarország - Ausztria válogatott csapattalálkozó, 1947. február 23.
Papp - Kasparek
Papp László az első menetben kiütötte Kaspareket. Már lement a ringből, amikor az osztrák felháborodott, mondván, Ő még tovább akar bokszolni. Papp visszament a ringbe és mintha mi sem történt volna, folytatta a mérkőzést, aminek a vége ugyanaz lett, leterítette az osztrák fiút.Dublin - Európa-bajnokság, 1947. május 15.
Az Európa-bajnokságon ismét Torma győzött, a még kezdőnek számító Papp ellen.
Ez után a vereség után azonban Papp megállíthatatlannak bizonyult.Papp - Wright(brit), London - Olimpia, 1948. augusztus 13. - DöntőPapp - Wright(brit), London - Olimpia, 1948. augusztus 13. - DöntőLondon - Olimpia, 1948. augusztus 13. - Döntő
Papp - Wright (brit) pontozásos győzelem
Az angol lapok azt írták a mérkőzés után: "A British Múzeum vegye meg Wright állkapcsát és állítsa ki, mint a világ nyolcadik csodáját, hiszen a bombázó magyar, Papp ütéseit is kibírta."


Prága - Csehszlovákia - Magyarország válogatott mérkőzés, 1950. október. 15.
Papp - Torma II - pontozásos győzelem
A még kezdőnek számító Papp László 1946-ban Pozsonyban, majd 1947-ben a dublini Európa-bajnokságon kikapott Torma II-től, de ezen a mérkőzésen, mint olimpiai bajnok visszavágott a két vereségért.Papp - Webb(USA), Helsinki - Olimpia, 1952. július 29.Helsinki - Olimpia, 1952. július 29.
Papp - Webb (USA) második menetben kiütés
Papp László a mérkőzés kezdetét jelző gong után üdvözlésre nyújtotta a kezét, az egy fejjel magasabb Webb azonban rögtön ütött. Ráadásul kétszer rá is lépett Papp lábára. Papp először és utoljára pályafutása alatt mérges lett a ringben. Össze-vissza csapkodott. Edzője, Adler Zsigmond a fejét fogta a ringsarokban, látva Papp öklözését. Laci az első menet utáni szünetben megnyugodott és a második menetben egy iszonyatos horogütéssel padlóra küldte ellenfelét.


Papp - Van Schalkwyk(dél-afrikai), Helsinki - Olimpia, 1952. augusztus 2. - DöntőPapp - Van Schalkwyk(dél-afrikai), Helsinki - Olimpia, 1952. augusztus 2. - DöntőHelsinki - Olimpia, 1952. augusztus 2. - Döntő
Papp - Van Schalkwyk (dél-afrikai) pontozásos győzelem
Papp László szerint ez volt a legnehezebb olimpia, mert négy tengerentúli ellenfele volt, csak a bolgár Szpaszov jött Európából. Schalkwyk padlóra is került, de végigállta a három menetet.


Melbourne - Olimpia, 1956. november 30.
Papp - Pietrzykowski - pontozásos győzelemPapp - Torres(USA), Melbourne - Olimpia, 1956. december 1. - DöntőPapp - Torres(USA), Melbourne - Olimpia, 1956. december 1. - DöntőMelbourne - Olimpia, 1956. december 1. - Döntő
Papp - Torres (USA) pontozásos győzelem
Torres előtte még sose kapott ki. Később félnehézsúlyban profi világbajnok lett. Számos, ökölvívókról szóló könyvet írt. A mérkőzés után azt mondta Papp Lászlónak, hogy ő már régóta bokszol, de ekkora pofont még nem kapott. Papp azt válaszolta, ha minőségi pofont akar, jöjjön Magyarországra.profi mérkőzésekPapp - Anewy(francia), Párizs - 1958. december 15.Párizs - 1958. december 15.
Papp - Anewy (francia) harmadik menetben kiütés
Ez volt az első tíz menetre tervezett mérkőzés. A meccs után a következőket írta a francia L'Equipe: "Az Anewy elleni néhány perccel Papp belépett az ökölvívó csillagok aranykapuján."
Anewy így nyilatkozott: "Papp csodálatos."
A France Soir-ban a régi híres ökölvívó Carpentier a következőt nyilatkozta: "Sajnálatos, hogy Papp elég későn lépett át a hivatásosak táborába. Különben majdnem biztos, hogy ma nem az amerikai Robinson lenne a középsúly világbajnoka."
Ezen a mérkőzésen mutatták be Papp Lászlót Jean Paul Belmondonak.


Papp - Ballarin(francia), Párizs - 1959. április 13.Párizs - 1959. április 13.
Papp - Ballarin (francia) döntetlen
Ezen a mérkőzésen Papp Lászlónak a harmadik menet végén eltörött a keze. Hét menetet bokszolt törött kézzel.
A másnap reggeli francia lapok azt írták, hogy Papp győzött - annak ellenére, hogy a pontozók döntetlent hirdettek ki.


Papp - Tate(USA), Bécs - 1959. szeptember 18.Bécs - 1959. szeptember 18.
Papp - Tate (USA) harmadik menetben kiütés
Az első tengerentúli ellenfél. Tate jóval fiatalabb volt Papp Lászlónál. Erős, magas öklöző.
Az Express nevű osztrák lap a következőket írta: "Papp úgy bokszolt, mint egy világbajnok. Amit a k. o. -ig művelt, csodálatos volt. Ez a teljesítmény jogosítja az elérhető legnagyobb rangra."


Papp - Jones(USA), Bécs - 1962. március 21.Bécs - 1962. március 21.
Papp - Jones (USA) pontozásos győzelem, 10 menetben
Papp László szerint ez volt a legnehezebb profi mérkőzése. Ralph "Tiger" Jones Amerikában legyőzte Kid Gavilan váltósúlyú világbajnokot. 1955-ben Sugar Ray Robinsont, amikor Ő visszatért. És megverte Joey Giardellot, aki Papp világbajnoki ellenfele lett volna.


Papp - Christensen(dán), Bécs - 1962. május 16.Papp - Christensen(dán), Bécs - 1962. május 16.Bécs - 1962. május 16.
Papp - Christensen (dán) nyolcadik menetben sérülés miatt leléptetés
Christensen nem fejeléstől, hanem egy nagy erejű ütéstől sérült meg. Az orvos olyan súlyosnak találta Christensen sérülését, hogy leléptette, így Papp László középsúlyú profi Európa-bajnok lett. Christensen 1964. július 2-án visszavágót kért. Ezen a mérkőzésen Papp László a negyedik menetben kiütötte.


Papp - Aldridge(brit), Bécs - 1963. február 6.Bécs - 1963. február 6.
Papp - Aldridge (brit) technikai k. o. a tizenötödik menetben
Papp első angol ellenfele George Aldridge volt. Menedzsere nagy reményeket fűzött hozzá, de Papp nagyon megverte az angol fiút. Még az angol parlamentben is kifogásolta az egyik hölgy képviselő, hogy miért mutogatnak olyan meccseket, ahol ennyire megvernek egy angol bokszolót.


Papp - Müller(NSZK), Dortmund - 1963. március 30.Dortmund - 1963. március 30.
Papp - Müller (NSZK)
Papp László ezen a mérkőzésen harmadszor találkozott Peter Müllerrel. Senki sem gondolta volna, hogy tizennyolcezer néző lesz kíváncsi erre a mérkőzésre, mivel Papp előtte már kétszer legyőzte Müllert, aki a németek első számú profi ökölvívója volt abban az időben.
Müller is, Joneshoz hasonlóan legyőzte az amerikai Joey Giardellot, aki Papp világbajnoki ellenfele lett volna.


Papp - Folledo(spanyol), Madrid -1963. december 6.Madrid -1963. december 6.
Papp - Folledo (spanyol) nyolcadik menetben kiütés
A spanyolok biztosra vették, hogy Folledo győzni fog. Már előre fogadtak rá nagy tétekben, azonban a spanyol fiú csak nyolc menetig bírta.


Papp - Leahy(brit), Bécs - 1964. október 9.Papp - Leahy(brit), Bécs - 1964. október 9.Bécs - 1964. október 9.
Papp - Leahy (brit) pontozásos győzelem tizenöt menetben
Az utolsó mérkőzés. Az egyetlen tizenöt menetes mérkőzés, amelyik végig tartott. Mick Leahy nyilatkozata Pappról: "Csodálatos bajnok. A ring sportszerű lovagjával álltam szemben. Ilyen ellenfélnek csak gratulálni lehet."